Які аромати вважають холодними?

Холодні аромати виділяються освіжаючим і підбадьорливим звучанням, в якому часто можна зустріти поєднання цитрусових та м'ятних ноток, чарівний дует сандалу та мускусу або легкі морські, зелені акорди..

«Холодні» аромати це вельми суб'єктивне поняття, проте є ряд компонентів, звучання яких вважається холодним: це певні альдегіди – чисті та дзвінкі, свіжі зелені та ароматичні композиції, ряд спецій – чорний перець, кардамон, кмин і т.д.

До безумовно дорогих нот відносяться аромати цінних деревних порід (сандал, кедр, червоне або рожеве дерево, олія уда), пахощів (ладан, мирра, елемі) та прянощів (кардамон, кориця, перцеві ноти, мускатний горіх), амбри та мускусу.

У спеку добре проглядаються «парфумерні вбрання» із цитрусових, акватичних, квіткових нот. Найкраще образ обіграють квіткові акорди жасмину, півонії, магнолії, фрезії. Не забувайте і про саму літню тему – ягоди, фрукти (маракуя, кавун) і свіжоскошену траву.