Як з'явився оцет?

Оцет — один із найдавніших продуктів мікробіологічного синтезу, який з давніх-давен може змагатися з вином. Найраніша згадка про оцті відноситься до стародавнього Вавилону і датується 5000 до н. е.

Отримувати її можна двома способами: хімічним – з продуктів сухої перегонки деревини та мікробіологічним – в результаті оцтовокислого бродіння спиртовмісних рідин, таких, як виноградне вино, сидр, пивне сусло, що заграли мед та соки різних фруктів або водний розчин етилового спирту (С2Н5ОН).

І зовсім не випадково те, що натуральний оцет з давніх-давен використовувався в народній медицині, адже в його складі міститься цілий букет макро- і мікроелементів: Про час появи оцту у харчовій культурі Росії відомо мало, перші згадки з'являються у 17 столітті, в «Домострої», де міститься спосіб його …