Як правильно заморозити м'ясо яловичини?

Інструкція з заморожування:

  1. Свіжий м'ясо нарізати порційно.
  2. Загорнути порції м'яса у фольгу, пергаментний папір чи харчову плівку.
  3. Скласти загорнуте м'ясо у кульок або поліетиленовий пакет. Покласти туди ж папірець з датою заморозки. Можна наклеїти наклейку з датою.
  4. Покласти м'ясо на зберігання морозильну камеру.

Заморожувати м'ясо потрібно не в папері, а в пакеті, з якого максимально випущено повітря. Краще всього використовувати спеціальні пакети для заморожування із застібкою zip lock. Термін зберігання в морозилці залежить від виду м'яса та розмірів шматка.

перед закладкою в морозильну камеру м'ясо повинно бути поділено на частини таким чином, щоб діставши та розморозивши шматок, не потрібно було заморожувати його залишки. шматки м'яса слід щільно загортати у папір, плівку чи спеціальні пакети. Також можна заморожувати м'ясо у ємностях із щільно прилеглими кришками.