У цілому ж терміни придатності такі: 4 роки для цілих спецій, 2-3 роки для мелених спецій та 1-2 роки для висушеного листя.
А найкращий спосіб дізнатися, чи хороші спеції — оцінити їх колір та запах. Якщо немає сильного аромату і колір потьмянів, то, ймовірно, термін придатності минув. Хороша новина, що використання прострочених спецій не призведе до отруєння, просто їхній смак стане менш яскравим.
Основні правила зберігання прянощів
- Після покупки зберігайте прянощі у герметичних ємностях із зазначенням назви та терміну придатності. …
- Зберігайте прянощі у темному та прохолодному місці. …
- У жодному разі не розміщуйте прянощі поруч із плитою або над варильною поверхнею. …
- Зберігайте у холодильнику тільки свіжі прянощі.