Скільки можна зберігати сухі спеції?

У цілому ж терміни придатності такі: 4 роки для цілих спецій, 2-3 роки для мелених спецій та 1-2 роки для висушеного листя.

А найкращий спосіб дізнатися, чи хороші спеції — оцінити їх колір та запах. Якщо немає сильного аромату і колір потьмянів, то, ймовірно, термін придатності минув. Хороша новина, що використання прострочених спецій не призведе до отруєння, просто їхній смак стане менш яскравим.

Основні правила зберігання прянощів

  1. Після покупки зберігайте прянощі у герметичних ємностях із зазначенням назви та терміну придатності. …
  2. Зберігайте прянощі у темному та прохолодному місці. …
  3. У жодному разі не розміщуйте прянощі поруч із плитою або над варильною поверхнею. …
  4. Зберігайте у холодильнику тільки свіжі прянощі.