Чий чайний напій?

Ча́ча (вантаж. ჭაჭა) грузинський міцний спиртний напій, що відноситься до класу бренді з віджимання. Це спиртний напій, що виходить з мезги (тверда фракція віджимання винограду) після бродіння та перегонки.

Історія чачі бере витоки з давніх-давен. Спочатку, коли люди навчилися методу перегонки, знання про це швидко розійшлися світом. Існують спірні думки про те, хто вигадав метод очищення рідини вперше. Може, першими були єгиптяни, може араби, а може й греки.

Історія чачі «Чача» перекладається з грузинського як «м'ятий виноград» або «макуха». У 2011 році Грузія запатентувала назву «чача», щоби закріпити своє право на національний продукт.

Як правильно пити чачу? Хоч вона і близька до грап, в "зверненні" все-таки простіше: ніякого особливого посуду не передбачає, п'ють її з горілчаних чарок (грузинська назва – "чікебі"). Відповідно, "доза" – 30-50 мл, що розумно, тому що фортеця чачі – 60 градусів. Температура подачі безпосередньо пов'язана з якістю.